Comencem

Benvinguts al nou blog de divulgació del grup de Genòmica Biomèdica BBGLab. Em dic Martina Gasull, i escric aquest blog com a complement al web oficial del grup, amb la finalitat d’acostar la ciència que es fa al grup a tothom que hi estigui interessat. L’objectiu del blog és transmetre la nostra recerca d’una manera més propera al públic en general.

La Ciència a l’ADN ens defineix com a grup ja que és així com som tots, uns apassionats per la recerca científica. Tots portem la ciència al nostre ADN, i actualment la ciència que fem es basa en l’estudi de l’ADN.

Malgrat som biòlegs, informàtics, matemàtics, metges, físics…tots estem immersos en la Genòmica del Càncer.

La Genòmica del Càncer estudia el genoma de les cèl·lules canceroses per arribar a comprendre quan, com i perquè algunes cèl·lules del nostre cos, en determinades circumstàncies, es comporten de manera irregular i es comencen a reproduir de forma incontrolada fins a esdevenir un tumor.

I per estudiar tot això fan falta diferents coneixements: de biologia per entendre el funcionament de l’ADN, la cèl·lula i totes les seves relacions i funcionalitats, d’informàtica per a poder extreure i analitzar grans quantitats de dades, de matemàtiques per trobar els millors models que representin i s’ajustin al màxim a la realitat, de medicina per entendre el comportament dels diferents tipus de Càncer. En definitiva, ens enriqueix la diversitat de la mateixa manera que la diversitat enriqueix la natura i el món que ens envolta.

Amb aquest blog procuraré explicar-vos moltes de les inquietuds,  preguntes i troballes que conformen el nostre dia a dia en un centre de recerca, perquè creiem que la recerca científica no només ha de repercutir en la societat en avenços tecnològics i científics sinó també aportant coneixement a la societat.

Endavant doncs, passeu i gaudiu com nosaltres i impregneu-vos de ciència!

20170425_113836_013

Un pensament sobre “Comencem

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s